დუქანი. ლაღიძის 2

დუქანი - ასე ეწოდებოდა  მე -20 საუკუნის დასაწყისში ტავერნას საქართველოში. კირილ ზდანევიჩს აქვს სურათი  იგივე სახელწოდებით. საკვები, როგორც ძმები ზადანავიჩებისა და ფიროსმანის  დროს, უბრალოა. ხინკალი. ქაბაბი. მწვადი. ხაჭაპური (სხვადასხვა). ბოსტნეული (მწნილი / სალათები / ფხალი). წვნიანები ( ნაბახუსევისთვის) - ეს არის ძირითადი მენიუ. მენიუში "შეფისგან" 2-3 სეზონური კერძია . კერძები იცვლება სეზონის და შეფ მზარეულის განწყობის მიხედვით))). ჩამოსასხმელი ჭაჭა / არაყი (ყურძენი / მსხალი / თუთა / ქლიავი).  ლუდი.  ღვინოების არჩევანი პატარაა (3-4 სახეობაა). ორგანული ღვინები პატარა მარნებიდან. ხინკალი - ფასანაურის. ცომი ოდნავ სქელია, იმიტომ რომ ბრტყელდება ხელით.

 

სეტი 1.

 

  • კიტრი პომიდვრის სალათი
  • ლობიო
  • ქაბაბის ასორტი( ქათბის/საქონლის)
  • ხინკლის ასორტი( საქონელი&ღორის ხორცი/სოკო/კარტოფილი/ ლობიო)
  • სახლის ლიმონასთი (პიტნა და ლიმონი)/ღვინო თეთრი/წითელი

 

სეტი 2.

 

  •  
    • კიტრი პომიდვრის სალათი
    • ლობიო
    • ბოსტნეული მაყალზე( ბადრიჯანი,სოკო,ბულგარული წიწაკა და სხვა სეზონური ბოსტნეული
    • მოხევური მხლოვანი
    • სახლის ლიმონასთი (პიტნა და ლიმონი)/ღვინო თეთრი/წითელი

 

https://www.facebook.com/duqani.lagidzestr2/

 

 

უკან

Write Close