დუქანი- ასე ეწოდებოდა მე -20 საუკუნის დასაწყისში ტავერნას საქართველოში. კირილ ზდანევიჩს აქვს სურათი იგივე სახელწოდებით. საკვები, როგორც ძმები ზადანავიჩებისა და ფიროსმანის დროს, უბრალოა. ხინკალი. ქაბაბი. მწვადი. ხაჭაპური (სხვადასხვა). ბოსტნეული (მწნილი / სალათები / ფხალი). წვნიანები ( ნაბახუსევისთვის) - ეს არის ძირითადი მენიუ. მენიუში "შეფისგან" 2-3 სეზონური კერძია . კერძები იცვლება სეზონის და შეფ მზარეულის განწყობის მიხედვით))). ჩამოსასხმელი ჭაჭა / არაყი (ყურძენი / მსხალი / თუთა / ქლიავი). ლუდი. ღვინოების არჩევანი პატარაა (3-4 სახეობაა). ორგანული ღვინები პატარა მარნებიდან. ხინკალი - ფასანაურის. ცომი ოდნავ სქელია, იმიტომ რომ ბრტყელდება ხელით.
თქვენ იმყოფებით ძველი თბილისის ისტორიულ შენობაში, რომელიც 200 წლის წინ აშენდა და მრავალი საინტერესო ისტორიის მოწმეგახლავთ. ფანჯრებიდან თბილისის ოპერის თეატრის ლამაზი შენობა ჩანს.
თბილისის ოპერის აშენება გოლოვინის გამზირზე (დღეს რუსთაველის) 1896 წლის 3 ნოემბერს დასრულდა. ბაიროიტში რიჰარდ ვაგნერის თეატრი პროტოტიპად იყო აღებული.
ოპერის რაიონი - საინტერესო ტურისტული ლოკაციაა. სწორედ ამიტომ გვერდზე გაიხსნა ღვინის ექსკლუზიური რესტორანი «Near Opera». რესტორნის დიზაინი მაკო რატიანის ოჯახის მიერ იყო გაკეთებული. პირველივე წუთებიდან სტუმრები თავს ისე გრძნობენ, როგორც საკუთარ სახლში. ოჯახური გარემო, ქართული ოჯახური სუფრა და სამზარეულოს ტრადიციული გემოები - ეს ყველაფერი «Near Opera»-ს განსაკუთრებულ ადგილს ხდის.
ქართული სამზარეულოს სიმდიდრე და მრავალფეროვნება ლეგენდარულია, მაგრამ ყველა ოჯახს თავისი გემოვნება და სტილი აქვს. რატიანის ოჯახში სტუმრის მიღება და პატივისცემა ხელოვნების დონეზეა. რეცეპტები, რომლებიც თაობიდან თაობაში გადადის, საგულდაგულოდაა შენახული ოჯახის კულინარულ წიგნში, მაკო რატიანმა კი ეს კერძები «Near Opera»-ს მენიუში ჩართო.
ოდესმე გაგისინჯავთ მოხარშული ღორის ხორცი ტყემლის სპეციალური სოუსით?
რაჭული „ლორი“ და მეგრული კუჭმაჭი ბროწეულითა და ნიახურით? თევზის ჟელე სახლის მდოგვით და ფხლოვანა სულგუნით? მოხარშული კომში ნიგვზით და ნაღებით და მსხალი საფერავში? ეს და სხვა საინტერესო კერძი რესტორან «Near Opera»-ში გელოდებათ.
არ არის აუცილებელი მთელი ქვეყანა შეოიარო, რათა საქართველოს ყველა კუთხის კერძები გასინჯო. ამისათვის Chemiარსებობს.
ჩვენ მოგიყვებით ტრადიციებსა და ლეგენდებზე: რატომ მაინცდამაინც აქ (საქართველოს ამ კუთხეებში) ამზადებენ ამა თუ იმ კერძს.
ქართული სამზარეულო იმდენად მრავალფეროვანია, რომ დაიმსახურებს ნებისმიერის მოწონებას. ქვეყანა შიგნიდან უნდა შეისწავლო და მისი მთავარი შემადგენელი ნაწილი -გასტრონომია გახლავთ.
ქართულ სამზარეულოში თითების ჩაკვნეტა - ნამეტანი არ არის, ეს თავისთავად ცხადია.
• ხაჭაპური კრისტოფ ადამისგან ბეკონით, ისპანახით და ჭარხლით
• ეკლერი კრისტოფ ადამისგან ქართული ლიმონი ქართული შინდი
• ქართული ჩაი ფეიხოათი
DecanTer თბილისი
DecanTer თბილისი
მაღაზია და ღვინის ბარი
ვსვამთ ქართულ ღვინოს ბოთლებით მაღაზიის ფასებში. ჩვენი სომელიე კვირაში 7 დღე ასხამს კარგ ღვინოებს, ჭრის ადგილობრივ ყველს და დავარგებულ ესპანურ ჰამონს. საქართველოს კოლორიტული ავტოქტონები თბილისის შუა გულში. მეპატრონე კატერინა სტუმრებს კრებს დიდ მაგიდასთან. ასხამს გემრიელს და უამბობს საინტერესოს
კაფე ბაღი "ფლორია"
კაფე ბაღი ფლორია, სადაც შეგიძლიათ დააგემოვნოთ ტრადიციული ქართული კერძები, ქართული ღვინო და ყველი, მდებარეობს საქართველოს უძველეს ადგილზე, მცხეთაში. არაჩვეულებრივი ხედით ჯვარზე და ორი მდინარის, მტკვრისა და არაგვის შერწყმაზე.
ღვინის ბარი „შუმი“
ღვინის კომანია „შუმი“-ს ბარი
რესტორანი "Famous"
რესტორანი და მუსიკალური სალონი Famous
"დუქანი. ლაღიძის 2"
დუქანი. ლაღიძის 2
რესტორანი "ანონა"
რესტორანი ანონა
სეტ-მენიუ - 35 ლარი მხოლოდ 4 დღე 28-31 მაისს!
- კამეჩის მაწონი ბოლოკით და ტარხუნით
- ხინკლუშკები ხორცის, მალაიზიის ცხარე სოუსით
- ანონას პუდინგი
- თეთრი ან წითელი ღვინო ანონა
"DecanTer თბილისი"
"DecanTer თბილისი" მაღაზია და ღვინის ბარი
ვსვამთ ქართულ ღვინოს ბოთლებით მაღაზიის ფასებში. ჩვენი სომელიე კვირაში 7 დღე ასხამს კარგ ღვინოებს, ჭრის ადგილობრივ ყველს და დავარგებულ ესპანურ ჰამონს. საქართველოს კოლორიტული ავტოქტონები თბილისის შუა გულში.მეპატრონე კატერინა სტუმრებს კრებს დიდ მაგიდასთან. ასხამს გემრიელს და უამბობს საინტერესოს
რესტორანი „კრწანისი“
რესტორან „კრწანის“-ში ფესტივალის ფარგლებში შეგიძლიათ დააგემოვნოთ კერძები სამნაირი სეტიდან:
1. - ბადრიჯანი, ბულგარული წიწაკა ნიგვზით
- მწვადი (ღორის / ხბოს / ქათმის ან ბატკნის)
- წითელი ან თეთრი ღვინო
- ხილის ასორტი
- გამაგრილებელი სასმელი / ყავა / ჩაი
2. - სოკოს სუპი
- მწვანე სალათა
- კალმახი შემწვარი შამფურზე
- თეთრი ღვინო / ბორჯომი / ყავა / ჩაი
3. - ხაჭაპური შამფურზე
- ქათმის ფილე ნიგვზით, ბროწეულით და ბადრიჯნით
- თეთრი ღვინო
- კომპოტი ნატურალური ხილით
- შემწვარი ვაშლი ნიგვზით
დუქანი. ლაღიძის 2
დუქანი. ლაღიძის 2
აქ სადეგუსტაციო სეტის შეკვეთისას თქვენ შეგიძლიათ დააგემოვნოთ:
1. მინი-ხინკლის ასორტი (ხორცის, ყველის, სოკოს, ლობიოს, კარტოფილის და ორსართულიანი)
2. ქაბაბის ასორტი (შერეული და ქათმის ფარში)
3. სახლის ლიმონათი პიტნით და ლიმნით
რესტორანი “Famous”
რესტორანი “Famous”-ს ფესტივალის სტუმრებისათვის სადეგუსტაციოდ ასეთი სეტი აქვს მომზადებული